Annons

Rektorn vill skapa en kryddträdgård

En kryddträdgård och ett pedagogiskt uterum. Det står på rektorn Åsa Pålssons önskelista över hur Centralskolans skolgård kan förbättras.
Trelleborg • Publicerad 26 september 2007
Vad händer här? Politiker och tjänstemän på skolförvaltningen vill förbättra miljön på Centralskolans skolgård. BILD: MALIN PALM
Vad händer här? Politiker och tjänstemän på skolförvaltningen vill förbättra miljön på Centralskolans skolgård. BILD: MALIN PALMFoto: 

Det var i onsdags som TA berättade om barnens förslag till att förnya skolgården. Skolnämndens politiker har vänt sig till Kommunal teknik för att fråga om förvaltningen kan skapa förutsättningar för fler aktiviteter för skolans elever i Centralparken.

– Stadsparken kan inte göras till en skolgård. Det är omöjligt, kommenterar pa Per-Arne Olsson på Kommunal teknik.

Annons

– Redan i dag är det en del aktiviteter där. Brännboll till exempel. Dessutom har vi satt upp ett plank mot Nygatan, för att undvika bollar som rullar ut på gatan, säger Olsson.

Åsa Pålsson berättar att det finns flera visioner när det gäller Centralskolans gård.

– Min förhoppning är att anlägga en kryddträdgård på skolgården, allt för att visa biologisk mångfald, säger hon.

Pålsson vill också att det skapas så kallade pedagogiska uterum, platser utomhus där det kan ges lektioner.

– Vi vill också vidareutveckla leken, få barnen att lära känna till olika spelregler. Vi siktar även på att få dit några gungor och gärna fler pingisbord, berättar Pålsson.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons