Rektorer kräver svar om chef

Rektorerna i Trelleborgs kommun kräver ett svar på hur ledningen av skolförvaltningen ska upprätthållas under hösten i år. I ett brev till kommunstyrelsens presidium beskriver de sin oro över en eventuellt chefslös höst.
Trelleborg • Publicerad 11 juni 2003

Bakgrunden är att nuvarande skolchefen Hans Stjernfeldt sagt upp sig från sin tjänst. Dessutom ska biträdande förvaltningschefen Solgerd Nilsson vara tjänstledig under hösten. Under hösten ska Hans Stjernfeldt endast arbeta på en fjärdedels tjänst som huvudsakligen ägnas åt budgetarbete inför år 2004. Enligt brevet kan beslut om ny förvaltningsledning för skolan i Trelleborg fattas tidigast i september i år. "För oss skolledare är det av största vikt att ha tillgång till en fortsatt god förvaltningsresurs och en god ledning av verksamheten" skriver rektorerna i sitt brev. Rektorerna befarar dock att det under hösten blir ett vakuum i ledningen av skolan i Trelleborg och kräver därför svar på hur kommunen tänker se till att skolförvaltningen har en bra fungerande ledning även under hösten.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.