Rektor slåss för att slippa LSS

Ett LSS-boende vid Ljunggrenska skolan skulle innebära att trafiksituationen inte går att lösa och att skolbarnen får mindre möjligheter att leka av sig mellan lektionerna. Det menar rektor Peter Hansson i ett brev till politiker och tjänstemän i kommunen.
Trelleborg • Publicerad 21 februari 2011

Han skriver till samhällsbyggnadsnämndens politiker och tjänstemännen på stadsbyggnadskontoret med anledning av att servicenämnden sökt bygglov för ett LSS-boende på gräsplanen vid skolan.

I sitt brev skriver Peter Hansson att han är osäker på om tjänstemännen och politiker känner till den information som han för fram i brevet.

För det första handlar det om trafiksituationen vid skolan. Där menar han att en utbyggnad av ett LSS-boende kullkastar planerna på att göra det trafiksäkrare för föräldrarna att lämna sina barn vid skolan.

Trafikproblemen har funnits i två och ett halvt år, enligt rektorn. Grunden är att allt fler barn som går på skolan bor långt bort och måste ha skjuts. Det leder till en stor anhopning av bilar vid åttatiden på morgonen.

En lösning på trafikproblemen har tagits fram men om bygget av LSS-boendet blir av så blir det omöjligt att förverkliga den lösningen, skriver rektorn.

I sitt brev skriver han också att utemiljön vid Ljunggrenska skolan är torftig. Gräsplanen är dåligt dränerad och barnen blir leriga när de är ute och leker om det regnat, vilket gör skolan tungstädad.

Peter Hansson menar också att utan gräsplanen skulle man inte kunna bedriva skolverksamhet med raster på Ljunggrenska, eftersom skolan har så lite utrymme i övrigt.

Henrik Kilefors
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.