Annons

Rektor positiv till förslag

"Om pengarna går till välgrundade projekt som har vetenskapligt stöd så är förslaget bra". Det säger Peter Hansson, rektor på Ljunggrenska skolan och Liljeborgsskolan årskurs fyra till sex.
Trelleborg • Publicerad 5 juli 2011

Enligt Peter Hansson skulle Ljunggrenska skolan ansöka om pengar för att kunna göra satsningar på elever som har språkstörningar. Förutsatt att alliansens förslag blir verklighet.

– Det skulle handla om både två extra lärartjänster och material, som datorer och särskilda lärarprogram, säger Peter Hansson.

Annons

Han är positiv till förslaget. Men menar också att pengarna som betalas ut från den sociala investeringsfonden måste gå till projekt som ger resultat.

– Alla skolor har sina särskilda behov och förutsättningar. Med detta förslaget skulle man kunna göra större anpassningar efter det. Men det är viktigt att vi inte blir en projektkommun utan att det finns bra forskning och bra stöd för satsningarna som man vill göra, säger Peter Hansson.

Louise Löfgren
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons