Rektor efterlyser beslut om Flaningen

Rektorn Katarina Lindberg vill ha en permanent lösning för de två avdelningarna på Flaningens förskola. Skolförvaltningen har nu tillsatt en grupp som bland annat ska se över lokalfrågan.
Trelleborg • Publicerad 10 mars 2005

Allehanda rapporterade i går om föräldrarådet på Flaningens förskola som reagerat på de tillfälliga lokaler som två av förskolans sex avdelningar håller till i. I snart tre år har de "tillfälliga" lokalerna använts sedan man upptäckt fukt- och mögelskador i den paviljong som tidigare användes.

Även Katarina Lindberg, rektor med ansvar för bland annat Flaningens förskola, ger föräldrarna rätt i att lokalerna inte är ändamålsenliga.

– Det fungerar men det är inte idealiskt. Jag kan förstå att föräldrar och personal börjar undra, säger Katarina Lindberg.

Problemet, menar Katarina Lindberg, är att de tillfälliga lokalerna inte är anpassade för verksamheten. Ljudnivån är hög, barnen har ingen "verkstad" att leka och måla i och personalen har inga skåp att lägga sina saker i. Katarina Lindberg efterlyser därför ett besked om var avdelningarna ska finnas i framtiden. Paul Jönsson, tillfälligt lokalansvarig på skolförvaltningen, har förståelse för föräldrarådets reaktioner.

– Men vi håller på att behandla frågan. Vi har bildat en grupp som ska se över lokalfrågan för hela förskolan, säger Paul Jönsson.

I gruppen som är helt nystartad och som höll sitt första möta i går, ingår förutom Paul Jönsson de tre administrativa chefer som finns ute i respektive upptagningsområde.

Eftersom Paul Jönsson ganska nyligen fått överta lokalfrågorna har han inga svar på varför man inte hittat en lösning för Flaningen tidigare. Han tar allvarligt på föräldrarådets åsikt att lokalerna inte är ändamålsenliga, till exempel är det problem att sova middag.

– Det är ett tungt argument som vi måste se till om det är så att man inte kan bedriva verksamheten som man vill, säger Paul Jönsson.

Paul Jönsson förklarar att diskussionen mellan skola- och fastighetsförvaltning nu ska intensifieras så att man kan hitta en lösning som är bra för alla inblandade. Under tiden får Biet och Sländan vara kvar i de tillfälliga lokalerna.

– En ny permanent lokal därute tar tid att ordna men kan vi göra något snabbare så gör vi det, säger Paul Jönsson.

Magnus Aspegren

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.