Annons

Rektor beklagar informationsmiss

Rektor Elisabeth Ottosson på Vannhögskolan tycker det är olyckligt att sexorna inte informerats om friår för elitidrotten. – Informationen har hamnat mellan stolarna, säger rektorn.
Trelleborg • Publicerad 26 april 2005

Läraren som tidigare ansvarat för skolidrottens elitsatsningar är kommen till åren och önskade inte fortsätta. Detta meddelades till rektorn i höstas. Eftersom hon var ny ville hon inte beodra någon annan att ta över arbetet utan beslöt om ett tillfälligt uppehåll av de aktuella aktiviteterna.

– Information om detta har olyckligtvis inte gått ut till alla, beklagar Elisabeth Ottosson.

Annons

Ett idrottsråd har instiftats som kommer vara med och påverka framtida idrottsaktiviteter. Sexorna medverkar inte för att lärarna önskade avvakta. Detta kan ha bidragit till informationsbristen.

– Att klassen skulle spela final kom till min kännedom i förra veckan, säger rektorn.

Det rör sig om många enskilda informationsmissar. Till exempel fick eleverna intrycket att idrottsläraren skulle följa med, vilket var felaktigt. Att låta honom följa med vore enligt rektorn att skicka fel signaler till de andra årskurserna.

– Jag vet inte varför det blivit missförstånd, säger Elisabeth Ottosson. Det är möjligt att jag varit otydlig.

Det finns dessutom ingen lärare som på så kort varsel kan följa med. Det är mycket arbete med det nationella provet och utvecklingssamtal.

– Självklart är det okej att eleverna åker iväg på egen hand, säger rektorn.

I år ska en inventering genomföras och det framtida arbetet kommer ses över.

Maximilano Gabriel

redaktionen.ta@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons