Annons

Rekordmånga unga i slag

Backhand eller forehand? Och i vilken ruta skulle serven gå? I går var det tennisträning för sportlovslediga barn i Albäckshallen.
Trelleborg • Publicerad 20 februari 2008
Koncentration Det gäller att slå både hårt och högt. Johan Bivier får till ett bra slag under gårdagens träning i Albäckshallen. Näste man på tur är Jonatan Jonasson.Bild: Tomas Nyberg
Koncentration Det gäller att slå både hårt och högt. Johan Bivier får till ett bra slag under gårdagens träning i Albäckshallen. Näste man på tur är Jonatan Jonasson.Bild: Tomas NybergFoto: 
Anders Månsson, tränare på Trelleborgs tennisklubb, instruerar spelsugna barn.
Anders Månsson, tränare på Trelleborgs tennisklubb, instruerar spelsugna barn.Foto: 

- Jag vill lära mig slå högt och bra, säger Felicia Ilievska, åtta år, och tar en paus i tennisträningen.

Hon har kommit till Albäcksallen tillsammans med några kompisar från fritidset Paletten för att lära sig serva, slå bollen över nätet och bli på det klara med när en boll är inne. Eller ute.

Annons

För femte året i rad arrangerar Trelleborgs tennisklubb, TTK, sportlovsträning för lediga barn. Inga förkunskaper krävs. Och den som inte har eget racket får låna av klubben.

Fem tränare finns på plats och de 35 barnen är indelade i tre grupper.

- Jag har inte spelat tidigare. Egentligen är jag inte så glad i sport men det här är kul, säger Felicia Ilievska och spanar bort mot kompisarna vid nätet.

På den gröna planen intill står Johan Bivier, 7 år, och Jonatan Jonasson, 12 år, och övar på att få in bra slag. De har kommit till träningen på egen hand - men det har inte varit svårt att hitta spelkompisar.

Johan Bivier har inte spelat så mycket tidigare. Första gången var i måndags, på den ena av TTK:s två sportlovsträningar.

- Men jag skjuter högst. Förra gången sköt jag upp bollen i lampan. Fast det är inte jag som har gjort det där, säger han och pekar upp mot en av taklamporna som kvaddats av en tennisboll. Tennisträningen i Albäckshallen ingår i kommunens sportlovssatsning fem-i-kul med olika aktiviteter för barn i årskurs ett till sex.

I år har intresset för tennisträningen varit rekordstort.

- Tennisen var populär den här gången, det är kul. Enligt fritidsförvaltningen har vi fått in flest anmälningar av alla aktiviteter den här veckan. Det är kul, säger Anders Månsson, tennistränare på TKK.

Ingrid Holmberg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons