Annons

Rekordmånga deltagare i Barnens Vasalopp

Över 400 förskolebarn deltog i årets upplaga av Barnens Vasalopp för barn som hölls i stadsparken under onsdagsförmiddagen.
Trelleborg • Publicerad 12 februari 2003
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG - Det är rekord, sa en nöjd Staffan Hellberg från Skånska skidförbundet. - Barnens Vasalopp börjar bli tradition i Trelleborg och många skolor hör av sig för att vara med. Skidföret var perfekt i det vackra vintervädret. Till tonerna av Markoolio och Brandsta City Släckers klarade de flesta av banan under tio minuter. Trots vurpor här och där verkade alla deltagare nöjda när de gått i mål och fått en medalj runt halsen. Även den varma nyponsoppan och korven som serverades av elever från barn- och fritidsprogrammet på Söderslättsgymnasiet uppskattades av trötta skidåkare. Barnens Vasalopp hölls första gången för tre år sedan och ska ge barn som aldrig åkt skidor förut en chans att prova på hur det är. Loppet är öppet för alla 5-6-åringar. - Fast jag tror nog att det är en del som är ännu yngre än så här, skrattade Bo Hansson från OK Kontinent som lånade ut skidor till deltagarna. Snön, som redan varit en sväng i Malmö, ska nu vidare till ytterligare ett mini-Vasalopp i Skanör.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons