Annons

Rekordlångt möte tas upp på lördag

Kommunfullmäktiges budgetsammanträde i måndags kväll drog ut långt in på natten och avbröts trots att det var massor av ärenden kvar på listan.
Trelleborg • Publicerad 20 november 2007
Åke Svensson (kd) och Bert Ekstrand (fp) diskuterar med kommunalrådet Ulf Bingsgård (m) inför voteringen om budgeten. I bakgrunden pratar Patrik Holmberg (c) med kommunjuristen Jonas Rosenkvist. Bild: Petter Birgersson
Åke Svensson (kd) och Bert Ekstrand (fp) diskuterar med kommunalrådet Ulf Bingsgård (m) inför voteringen om budgeten. I bakgrunden pratar Patrik Holmberg (c) med kommunjuristen Jonas Rosenkvist. Bild: Petter BirgerssonFoto: 

När klockan närmade sig midnatt beslöt kommunfullmäktige att ajournera sig och fortsätta sammanträdet på lördag morgon klockan 9.

– Mig veterligen är det första gången som ett sammanträde i kommunfullmäktige i Trelleborg måste fortsätta en annan dag, säger kommundirektören Rutger Persson.

Annons

Inte heller andra som arbetat länge inom kommunen kan dra sig till minnes att ett fullmäktigemöte inte hunnit med alla ärenden på kallelsen under kvällen.

– För att man ska kunna fortsätta sammanträdet utan ett skicka ut ny kallelse måste man ta upp sammanträdet inom en vecka, säger Rutger Persson. Vi måste också meddela alla som var kallade till det ordinarie sammanträdet men hade förhinder.

Att budgetsammanträdet drog ut på tiden i år hänger samman med den nya situationen i kommunfullmäktige där inget block har egen majoritet. Tidigare år har det funnits en klar majoritet som kunnat driva igenom sin vilja och då har det inte varit samma grund till att debattera. Nu kan en skicklig talare få över tillräckligt med röster till sin linje för att få igenom sina förslag.

Förutom budgeten hann kommunfullmäktige genomföra fyra nyval av ledamöter till nämnder efter avsägelser.

– Meningen är att de nyvalda ska kunna hoppa in så fort som möjligt., säger Rutger Persson.

Däremot hann fullmäktige inte med att fatta beslut om en rad medborgarförslag, motioner, detaljplaner och exploateringsavtal i Dalköpinge och Tommarp, flera försäljningar av industrimark samt en rad andra ärenden. De får nu avgöras på lördag i stället.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons