Annons

Rejält upp för lastbilstrafiken

En 20-procentig ökning av lastbilstrafiken på färjan mellan Trelleborg-Sassnitz. Det redovisar Scandlines i sin statistik över trafiken mellan januari och augusti i år.
Trelleborg • Publicerad 25 september 2007
Foto: Arkivbild: Claes Nyberg

Nästan lika många lastbilsfordon trafikerade Trelleborg-Rostock, vilket innebär att lastbilstrafiken mellan de båda hamnarna tilltagit med 19-procent, jämfört med motsvarande period förra året.

Tendensen med fler personbilar än föregående år håller i sig. Mellan Trelleborg-Sassnitz noteras en 13-procentig ökning.

Annons

- Helt säkra är vi inte, men vi tror att det ökade antalet personbilar beror på att fler åker till Sassnitz och Rügen för att turista, säger Jesper Waltersson, informationsansvarig på Stena Line, som äger den svenska delen av Scandlines.

Rederiets passagerartrafik mellan Trelleborg och de båda tyska hamnarna har dock ökat tämligen marginellt: Mellan Trelleborg och Rostock rör det sig om en fyra-procentig ökning, och när det gäller Trelleborg-Sassnitz är det fråga om åtta procent.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons