Annons

Regnet fortsätter ställa till problem

Vingaslaget vid Trelleborgen ställs in idag igen. Precis som under torsdagen tvingar regnet bort kämpande vikingar från slagfältet. Regnovädret drabbar också Väster Järs koloniområde och Sjövikens koloniområde där flera stugor står i vatten. Även Falsterbonäset är mycket hårt drabbat av de senaste dagarnas regn. Det rapporteras om översvämmade gator, garageuppfarter och gräsmattor och på flera håll har vatten trängt in i hus och källare.
Trelleborg • Publicerad 6 juli 2007
Bild: Malin Palm
Bild: Malin PalmFoto: 

 

–  Det är mellan 20 och 30 fastighetsägare som fått översvämning inomhus och vi får hela tiden nya anmälningar, säger Per Juhlin, VA-ingenjör på tekniska förvaltningen i Vellinge kommun.

Annons

Områden som drabbats hårdast är Södra Åkarp, området söder om Malmövägen i Skanör och Vattle by. På fredagen fick boende I Vattle by upp vatten i toaletterna, och kommunen placerade ut bajamajor.

Hårt drabbade är även området kring Storvägen i Ljunghusen, heden mellan Ljunghusen och Skanör, området kring Strandbaden och Falsterbo Horse Show i samt kring restaurang Millenium i Höllviken.

I Ljunghusen var man på fredagen tvungen att bygga en grusvall kring vattentornet.

– Det började läcka in vatten och för att rädda elsystemet där inne har vi vallat in tornet, säger Per Juhlin.

Kommunens entreprenörer El och datainstallatören samt Park och vatten har kallat in extra resurser för att få bukt med de stora vattenflödena. Men det har ändå inte räckt till.

–  Problemet är att grundvattennivån redan är hög. Det gör att magasinen är mindre och mättas fortare, säger Per Juhlin som hoppas på torrt väder så snart som möjligt.

–  Det har redan börjat sjunka lite och när regnet slutar ska avloppsvattnet kunna vara på normal nivå om åtta till tolv timmar, säger Per Juhlin.

Juhlin har inte stött på liknande problem tidigare.

–  Aldrig, och jag har jobbat här i 30 år, säger han.

Andreas Mårtensson 

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons