Annons

Regnet avkortade premiärkonserten

Trelleborg • Publicerad 25 juni 2007
Jörgen Flink dirigerade som vanligt Trelleborgs musikkår medan en förskollärare ledde barnkören. Bild: Christer Hansson
Jörgen Flink dirigerade som vanligt Trelleborgs musikkår medan en förskollärare ledde barnkören. Bild: Christer HanssonFoto: 

Först ströks melodierna som inte ingick i melodikrysset, sedan ströks melodikrysset, slutligen kortades konserten. Trelleborgs musikkår och Modeshögs förskolekör fick en olycklig start på årets utomhuskonserter när regnet kom mitt i.

Stadsparken var välfylld, många hade tagit med sig egna stolar eller stod bakom bänkraderna när musikkåren inledde med "Under blågul fana".

Annons

– Den brukar ändå komma upp på Önskekonserten sista gången, som konferencieren förklarade.

Årets premiär i Stadsparken var 14 dagar försenad på grund av Trelleborgs musikkårs alla engagemang detta jubileumsår.

Barnen i Modeshögs förskolekör ringlade in på scenen. De sjöng "Barfotavisan" till entusiastiska applåder innan det var dags för musikkåren att hylla Povel Ramel med "Underbart är kort".

Sedan kom regnet, men många i publiken hade förberett sig. Regnjackor kom på och paraplyer fälldes upp. Mycket få lämnade parken men många sökte sig in under träden för att skula.

Barnkören fick avsluta med "I min lilla, lilla värld av blommor" och marschen "Trelleborg".

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons