Annons

Regn och rusk inget hinder för semestern

Tystnaden utanför Kulhuset bryts av tjo och tjim varje gång någon öppnar dörren. Inomhus går det knappt att göra sig hörd utan att behöva skrika.
Trelleborg • Publicerad 25 juli 2007
Elias Carlsson visar hur man leker bäst på Kulhuset. BILD: Tomas Nyberg
Elias Carlsson visar hur man leker bäst på Kulhuset. BILD: Tomas NybergFoto: 
Köpmansmagasinet i Smygehuk är alltid välbesökt, även i dåligt väder. BILD: Tomas Nyberg
Köpmansmagasinet i Smygehuk är alltid välbesökt, även i dåligt väder. BILD: Tomas NybergFoto: 

- Det är en extrem skillnad i antalet besökande, beroende på om det är sol eller regn. Det är som natt och dag, säger Johan Germundsson som driver Kulhuset tillsammans med sin sambo, Annelie Frank.

- En dag som denna, när det regnar, har vi omkring 150 besökare, fortsätter han.

Annons

Laila Andersson står och väntar i kön till studsmattorna med sina två barn, Hanna och Elin. De är på Kulhuset på grund av vädret och för barnens skull.

- Det är viktigt att aktivera dem, säger hon.

- Vi kommer säkert hit igen. Jag tycker detta är bra, säger Laila Andersson.

Vid en annan lekställning hittar vi Elias Carlsson och hans pappa, Rickard Carlsson som är på besök för första gången.

- Det är bra, nytt och fräscht. Men, ljudakustiken är inte bra. Hade man kunnat dämpa, så hade det varit perfekt, säger Rickard Carlsson. Han tycker att det är roligt att Trelleborg fått ett lekland dit man kan åka när det regnar. Att hitta på saker när vädret inte tillåter utomhusaktiviteter kan vara klurigt, men det är inget som Rickard Carlsson stressar upp sig över.

- Man lär sig att hitta på saker. Ibland är det bra att ha tid med varandra och ha tråkigt. Tiden tillsammans är viktig, säger han. Andra ställen som också är välbesökta i sommar är Axel Ebbes museum. Där träffar vi Eva Goliats med barnbarnet Love Ohlqvist som kommit dit för att besöka den populära russinutställningen.

- Vi är här för att det är så dåligt väder, säger Eva Goliats.

- Det är roligt att få idéer om vad man kan göra med russin.

På Trelleborgs Museum berättar Lajs Jensen, som är där med barnbarnet Jesper Jensen, att de varit på Axel Ebbes och att regnet inte är så hemskt som många tycker.

- Jag tycker inte det är så farligt med regn. Jag passar på att fånga solen när jag kan, säger hon.

Annons

På Köpmansmagasinet i Smygehamn är det alltid full rulle, oberoende av väder och vind. Lukten av äggakaka sprider sig på gårdsplanen och folk sitter på bänkarna utanför och njuter av solen. Anders Ljungkvist, från Ängelholm, har rest ner över dagen med sina barn, Pauline, David och Filip.

- Vi hade inget att göra. Det lockade att komma längst ner i landet, säger Anders Ljungkvist.

Kristin Knutsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons