Regn och blåst på arbetarnas högtidsdag

Vädret satte sin prägel på årets första maj-firande. Vänsterpartiet skjulade vid Rådhustorget och socialdemokraterna fick gå sitt demonstrationståg i regn.
Trelleborg • Publicerad 1 maj 2008
Med plakat i ena handen och paraply i den andra gick demonstrationståget till Parken. BILD: TOMAS NYBERG
Med plakat i ena handen och paraply i den andra gick demonstrationståget till Parken. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Vänsterpartiet brukar hålla till på Olof Palmes plats men det dåliga vädret ledde dem till tak över huvudet vid Rådhustorget. Partiets lokale ordförande Mats Sjölin talade där om det politiska ansvaret för de kommunala verksamheterna. Sjölin uttryckte sitt missnöje över att det egna medborgarförslaget om att ansluta Trelleborg till en europeisk koalition av städer mot rasism, möttes av avvaktan från kommunfullmäktiges sida. Mats Sjölin angrep även den privatiseringsprocess som bedrivs i kommunen.

- Kommunen som huvudman för all den traditionella verksamheten med skola, vård och omsorg, kan och måste se som sin uppgift att ta tillvara medborgarnas intressen och utveckla verksamheten och kvaliteten, sa Sjölin.

Anneli Philipson, kommunalråd från Malmö och regionpolitikern Saima Jönsson gästtalade hos vänsterpartiet. Arbetarkommunens demonstrationståg från Stortorget fick sällskap av regnet på väg till Parken. Väl framme blev det uppehållsväder och oppositionsrådet Catherine Persson talade. Persson uttryckte partiets nej till privatiseringar i kommunen och ja till satsningar inom förskola och äldreomsorg. Hon kritiserade även kommunens nuvarande ledning.

- Alliansen styr inte med så stor ödmjukhet. Mer än hälften röstade på någon annan än alliansen i valet. Det kräver stor dialog i stora infrastrukturfrågor, sa Catherine Persson.

Gästtalare i Parken var regionrådet Roland Larsson.

Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.