Annons

Regler för vedeldning på gång

Trelleborg • Publicerad 31 mars 2005

Trelleborgs miljönämnd siktar på att få fram en policy för vedeldning under detta år.

– Flera andra skånska kommuner, till exempel Sjöbo, avvaktar ett gemensamt projekt med länsstyrelsen under år 2006, säger Johnny Carlsson på miljökontoret i Trelleborg. Vi ska dock troligen ta fram en policy i år.

Annons

Johny Carlsson arbetar med att ta fram underlag för en diskussion och kan troligen presentera materialet för miljönämnden på sammanträdet i juni i år.

– Sedan ska det ut på en bred remissrunda. Någon gång under hösten skulle man möjligen kunna anta en policy för vedeldningen i kommunen, säger han.

En boende i centrala Trelleborg har skrivit till miljönämnden och efterlyst en policy för vedeldning. Trelleborgaren menar att en policy borde ha varit framme redan förra året och undrar nu var den blivit av.

Vedeldningen i centrala Trelleborg har lett till en rad klagomål från kringboende som menar att lukten av eldningen är störande.

Lasse Bryggare

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons