Annons

Regler för bidrag ska redas ut

Att räta ut frågetecken kring kommunens bidragssystem till föreningar. Det är målet när föreningsrådet, byarådet och kommunrepresentanter samlas i Parken.
Trelleborg • Publicerad 27 maj 2012

Mötet kommer att äga rum 30 maj och enligt byarådets sekreterare Lennart Olsson har 120 personer, som representerar olika föreningar kallats till diskussionerna. På plats finns också kommundirektör Jonas Rosenkvist och förvaltningschef Jörgen Flink.

– Detta med bidrag till föreningar är en levande grej som kräver att man jobbar tillsammans. Jag tror vi kommer få en bra dialog på mötet. Alla som deltar har en öppen attityd, säger Lennart Olsson.

Annons

Han menar att det är kommunens förändrade system för bidrag till föreningar som ligger bakom mötet. Målet är att klargöra vilka regler som gäller.

– Man kan säga att det spred sig en ganska stor osäkerhet och undran bland föreningarna när systemet ändrades. Därför är det viktigt med klargörande. Särskilt för hur kulturföreningar ska redovisa sina möten. Idrottsföreningarna är sedan lång tid tillbaka vana att göra det. Sen handlar det också om vilka bidrag som man faktiskt kan söka, säger Lennart Olsson.

Kommer det hållas fler liknande möten där föreningar och kommunrepresentanter träffas?

– Som jag förstått det har kommunen flaggat för att man vill ha ett sånt här möte om året. Och det tycker jag låter bra, säger Lennart Olsson.

Ann-Louise Olander och TT
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons