Annons

Regionråd på vårdbesök

Politiker i den styrande femklövern i Region Skåne är ute på turné. Anledning är att Hälsovalet fyller tre år i maj.
Trelleborg • Publicerad 25 april 2012
Regionrådet Pia Kinhult (M) och Johan Follin, politisk sekreterare, besökte igår Centrumkliniken för att prata om Hälsovalet.
Regionrådet Pia Kinhult (M) och Johan Follin, politisk sekreterare, besökte igår Centrumkliniken för att prata om Hälsovalet.Foto: Magnus Aspegren

– Vi har skickats ut för att lyssna av hur systemet tagits emot. Nu är det ändå tre år gammalt och borde ha satt sig hyggligt, sade Pia Kinhult (M), ordförande i regionstyrelsen som igår besökte Centrumkliniken.

Klinikens verksamhetschef Tommy Hansson och Björn Hassgård, enhetschef på Lyftet rehab, berättade om sina verksamheter och hur det funkar sedan hälsovalet infördes.

Annons

– Vi har problem ibland att lita på att pengar hamnar på rätt ställe, berättade Tommy Hansson.

Just ersättningssystemet till vårdcentralerna är något som politikerna kommer att se över och eventuellt justera i samband med arbetet med nästa års budget. Förutom att pengarna landar på fel ställe är systemet svårt att förstå ute i verksamheterna.

– Vi har tagit höjd i systemet för att vårdtyngden ser olika ut i olika kommuner men det är sådan vi behöver se över. Ambitionen gjorde att systemet blev krångligt. Det måste bli mer transparent, sade Pia Kinhult.

Louise Löfgren
Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons