Regionen om Västervångsplaner

Region Skåne gillar planerna på att bygga ut bostäder på Västervångsområdet i Trelleborg. Med bakgrund av att området består av högvärdig åkermark poängterar dock regionen att det är angeläget att hushålla med marken.
Trelleborg • Publicerad 20 april 2004

Regionen påpekar också i sitt yttrande att det är viktigt att det nya området på Västervång får en god koppling till den regionala kollektivtrafiken. En busslinje som anpassas till framtida kollektivtrafiklösningar med eller utan lokaltågstrafik till Trelleborg är också viktig, enligt regionen. Den planerade bussgatan i området är bra, menar regionen, liksom gång- och cykelanslutningarna i området. Västervång norra är ett område som ligger väster om väg 108 i Trelleborgs norra del. Området är på cirka 40 hektar och planeras för 250 till 350 nya bostäder.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.