Annons

Regeringen får E 6 på sitt bord i sommar

Onsdagens svåra olycka på E 6 som krävde ett dödsoffer var den andra svåra olyckan mellan Vellinge och Trelleborg på mindre än en månad. För varje olycka så aktualiseras frågan om att bygga ut vägsträckan till fyrfilig motorväg.
Trelleborg • Publicerad 16 maj 2002

Förra veckan kom de sista remissvaren till Vägverket och nu ska några av dessa skickas till kommunerna och länsstyrelsen för eventuella synpunkter. Därefter ska det hela sammanställas och Vägverket ska begära tillåtlighetsprövning enligt miljöbalken hos miljödepartementet. - Vi måste göra det klart under sommaren. Det är väldigt angeläget för vägen är mycket dålig, säger Per-Åke Engström på Vägverkets huvudkontor i Borlänge. Hur lång tid ärendet tar hos miljödepartementet vet Per-Åke Engström inte. Inte heller vet han när ett eventuellt vägbygge kan sätta i gång. När det sedan kan sätta igång kan Per-Åke Engström inte svara på. Trelleborgs kommunalråd Egil Ahl reagerade starkt efter gårdagens olycka och har en än gång gjort en skrivelse till Vägverket i Borlänge för att om möjligt skynda på ärendet. - I Trelleborg har kraven länge varit entydiga och klart uttalade, bygg om vägen omedelbart, E6 får inte skörda fler offer, skriver Egil Ahl i sitt brev. Den sträckning av vägen som Vägverket i region Skåne har förordat är att bygga ut den befintliga vägen och det tycker också Egil Ahl som än en gång påpekar för Vägverket att vägen bör byggas ut fortast möjligt.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons