Annons

Råttor och fukt tvingar värd att sänka hyror

Trasiga toaletter, råttor i lägenheten, en inomhustemperatur ibland så låg som 14 grader, lösa golv och fukt. Hyresvärden ville trots det höja hyrorna.
Trelleborg • Publicerad 14 april 2009

Bostadshuset som ligger i Trelleborgs kommun har åtskilliga fel och brister. Det konstaterade hyresnämnden då de gjorde en besiktning efter att sju hyresgäster hört av sig och begärt sänkt hyra.

– I de fall där vi ålägger hyresvärden att vidta åtgärder så måste det göras inom tre månader, säger Paula Lundberg som haft hand om ärendet på hyresnämnden i Malmö.

Annons

Förutom att nämnden kräver att hyresvärden åtgärdar allt från oslipade golv, låga inomhustemperaturer, trasiga badkar till uttjänta tapeter har även hyrorna justerats.

I ett par fall har de sänkts med runt 500 kronor och för några andra blev det ett par hundra kronors hyreslättnad.

– Alla ville ha sänkta hyror, samtidigt ville hyresvärden höja, säger Paula Lundberg.

Enligt henne är hyrorna för höga i förhållande till bruksvärdet. Hyresvärden har överklagat att nämnden, precis som hyresgästerna, menar att tv-mottagningen i huset är bristfällig. Han åtar sig dock att åtgärda övriga brister.

Ola Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons