Rattfyllerist körde in i lekplats

(Uppdaterad) Efter att ha mejat ner en skylt med texten "Varning - levande barn!" stannade den misstänkte rattfylleristen mot ett träd på lekplatsen vid Banvallsvägen sent på söndagskvällen.
Trelleborg • Publicerad 16 juni 2003

Bilföraren, en man i 30-årsåldern, greps av polis på platsen. Vid halv tolv-tiden på kvällen hade han kommit körande österut på Banvallsvägen, troligen betydligt fortare än den hastighetsbegränsning på 30 kilometer i timmen som råder. - Det var en väldig tur att det inte hände på dagen. Då brukar våra barn leka här, både vid gatan och på lekplatsen, berättar en granne. - Här brukar alltid vara folk ute i kvarteren, spela boll på gatorna och så vidare. I synnerhet nu när sommarlovet börjat, säger en annan granne. De två grannarna rusade förstås ut när rattfylleristen dundrade in i skyltar, buskar och träd, strax före midnatt. - Han kom ju ut från bilen själv, men han kunde inte stå ordentligt på benen, berättar en kvinna. - Han jämrade sig lite grann och hade skadat sig på händerna. Men det tror jag knappt han kände, så berusad som han var. Mannen beskrevs i polisrapporten som "helpackad", och man misstänkte åtminstone inledningsvis att det handlade om en drograttfylla. Vad mannen kan ha varit påverkad av kommer dock tagna blodprov att ge besked om. 30-åringen skadades lindrigt vid händelsen och fördes med ambulans till Mas för vård av nackskador. Han misstänks för rattfylleri och vårdslöshet i trafik.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.