Annons

Rattfylla tros ligga bakom krasch

Den person som under morgonen avvek från en bilkrasch i Fjärdingslöv har identifierats på Trelleborgs lasarett, dit han körts av en privatperson.
Trelleborg • Publicerad 19 juli 2005

Den flyende mannen sprang strax efter olyckan över åkrarna och lämnade bakom sig sin kamrat, fastklämd på bilens förarplats. Enligt de Fjärdingslövsbor som kom ut för att beskåda förödelsen luktade båda männen alkohol.

Bilen bör ha hållit hög fart på den smala vägen mot Fjärdingslöv. Vid omkring tjugo över nio tappade föraren kontrollen över bilen, som då gick över på fel sida, mejade ner en rad med brevlådor och sedan kraschade in i en mur med stor kraft.

Annons

Bara några meter innanför muren finns ett bostadshus, som nu klarade sig från kraschen. Turligt nog befann sig heller ingen i den pool som finns mellan muren och huset.

Trelleborgs räddningskår hade visst besvär med att få loss den fastklämde föraren, inte minst för att denne uppträdde aggressivt. Polishjälp fick tillkallas för att få mannen in i ambulansen. Föraren hade bara fått lättare skador, och anhölls efter undersökning som misstänkt för rattfylleri.

Vid lunchtid dök bilens passagerare upp på Trelleborgs lasarett. Mannen konstaterades ha allvarliga inre skador, och lades omedelbart in på intensiven.

Lars Thulin

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons