Annons

Rattfull får fängelsestraff

Den lastbilschaufför som i början av december körde mot rött ljus och krockade med en skåpbil på Strandgatan döms till tre månaders fängelse.
Trelleborg • Publicerad 7 januari 2014

Chauffören, som befann sig i Trelleborg i väntan på Polenfärjan, träffade några kompisar och drack öl och vodka tillsammans med dem. Han säger sig inte ha något minne av att han därefter körde sin 16 meter långa lastbil från uppställningsplatsen på hamnplanen. Däremot minns han smällen när han körde på en skåpbil i korsningen Travemündeallén/Strandgatan.

Provtagning efter olyckan visade att chauffören hade en alkoholkoncentration på 2,01 promille i blodet. Händelsen klassas därmed som grovt rattfylleri. Ystads tingsrätt menar att mannen, i egenskap av yrkeschaufför, har en särskilt ansvarsfull och krävande uppgift. Därför kan ingen annan påföljd än fängelse bli aktuell.

Ingen person skadades i samband med olyckan, som skedde på eftermiddagen den 6 december i fjor.

Maria Sällberg
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons