Rättegången mot misstänkta för mordförsök ställdes in

I dag på morgonen skulle rättegången mot de båda män som är misstänkta för att ha försökt mörda en 22-årig trelleborgare ha inletts. Men innan den ens hann börja ställdes den in.
Trelleborg • Publicerad 29 april 2005
Bild: Claes Nyberg
Bild: Claes NybergFoto: 
Bild: Claes Nyberg
Bild: Claes NybergFoto: 

Två män, 22 och 25 år gamla, hemmahörande i Malmö står åtalade för försök till mord på en 22-årig trelleborgare. Mordförsöket ägde rum på Stortorget i Trelleborg den 23 januari i år.

De båda misstänkta männen åtalades i förra veckan. I går morse klockan nio skulle rättegången ha påbörjats. Först sköts den upp någon timme men precis när den skulle börja blev den helt avblåst och sköts upp till måndag i stället.

Enligt kammaråklagare Anders Lethin hade det under dagen kommit in nya uppgifter i målet som nu måste utredas vidare. Exakt vad det var för uppgifter ville han inte gå in på under gårdagen.

– Jag kan bara säga att det förändrar en del av deras roll i händelsen, sade han och syftade på de båda åtalade männen.

Enligt den utredning som polisen gjort så var fyra män inblandade i mordförsöket. Två andra har tidigare suttit häktade men släpptes och misstankarna mot dem är nu avskrivna.

Den 22-årige trelleborgaren befann sig på pizzeria Casa Blanca på Stortorget på kvällen den 23 januari då någon ska ha bett honom komma ut. Utanför pizzerian väntade tre män och en av dem ska ha tagit fram en pistol och skjutit fem skott mot honom. Tre av skotten träffade hans ben. Han sprang därefter mot Sjöormen på Stortorget där gärningsmännen ska ha slagit honom med ett basebollträ och huggit honom flera gånger med kniv. Han ska också ha utsatts för sparkar och slag.

Misshandeln avbröts dock och de tre männen åkte i väg i en bil som stod vid torget och där en fjärde person väntade.

Resultatet av mordförsöket blev för den 22-årige trelleborgaren flera sår i huvudet, blåmärken och hudavskrapningar. Han fick tre skottsår på vänster ben varav det ena fick opereras.

Jenny Isaksson

0410-545 27

jenny.isaksson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.