Annons

Rätt val i buffén ger mumsig lunch

På Wook house på C B Friisgatan bjuds det på buffé till lunchen. Man kan välja mellan ett tiotal olika rätter, ris, grönsaker, nudlar och lökringar. Men det gäller att välja rätt.
Trelleborg • Publicerad 14 juni 2011
Wook house låg det uppe vid Stortorget och servade chinaboxar.
Wook house låg det uppe vid Stortorget och servade chinaboxar.Foto: Claes Nyberg

Av rätterna som bjuds på buffén är ungefär hälften friterade. En del är ganska intetsägande, med tjockt frityrlager och lite kött inuti. Andra är jättegoda, som den friterade vårrullen med fläsk, även om den innehöll mer kål än fläsk.

De knapriga kycklingdelarna med ben (måhända buffalo wings?) är också väldigt goda liksom kycklingbitarna i sås med grönsaker. Mycket mört kycklingkött och milda, men goda smaker.

Annons

Inte mycket att välja på för vegetarianen: vegetariska vårrullar och grönsakerna.

Innan man ger sig i kast med lunchbuffén kan man pröva husets kycklingsoppa. Den är tjock och god och känns mycket näringsrik. Det skulle kunna vara ett recept som kockens kinesiska farmor använde när barnbarnen blivit förkylda.

Wook house känns ganska mycket som ett snabbmatsställe. Från början låg det uppe vid Stortorget och servade chinaboxar, något som man fortfarande kan ta som alternativ till buffélunchen. Lite av det lever kvar, trots att man nu flyttat till en restauranglokal.

Salladsbordet känns helt annorlunda än buffén. Lite oliver, ananasbitar, tomater, kålsallad – ett ordinärt trist svenskt hotellsalladsbord. Till det uppskuren sötlimpa. De ångkokta grönsakerna i buffén är desto bättre: broccoli och blomkål med spänst, färg och smak i behåll.

Själva lokalen har sett bättre dagar. Det är ingen direkt stämning av Kina, även om en jättelik fondvägg visar upp Hongkongs nattliga skyline.

Positivt: Att man får välja mellan saft av röda bär och apelsinsaft samt isvatten till maten.

Negativt: Intetsägande nudlar vid Lunchpatrullens besök. Olycksfall i arbetet?

Fanny Johansson
Lunchpatrullen
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons