Annons

Rastplats på Väster rustas upp

Rastplatsen vid Västra infarten till Trelleborg ska rustas upp inför sommaren. En överenskommelse mellan Vägverket och Trelleborgs kommun reglerar vem som ska fixa vad på rastplatsen.
Trelleborg • Publicerad 28 april 2003

Enligt överenskommelsen betalar Vägverket hälften av kommunens kostnader för att rusta upp rastplatsen, dock maximalt 200 000 kronor. Kommunen ska se till att parkeringen är grusad, sätta ut ett antal nya sittgrupper vid rastplasten samt reparera toaletter och se till att det blir snyggt på platsen. Vägverket ser till att informationen på rastplatsen blir dagsaktuell. - Vi är redan igång med arbetena, säger Staffan Stål, gatuchef i Trelleborg. Det som mest kommer att synas är att vi ställer ut några fler sittplatser. I överenskommelsen ingår också en skötselplan som bland annat reglerar att toaletterna ska fungera och vara rena, att sopkärl ska tömmas och gräsmattor samt planteringar sköts. Vägverket ska byta ut informationen på rastplatsen ungefär fyra gånger per år och se till att det flaggas med svenska flaggan på allmänna flaggdagar. - Det är inte fråga om någon jätteförändring, säger Staffan Stål. Det här är en uppsnyggning som ska fungera ett antal år i väntan på en mer permanent rastplats som planeras i samband med utbyggnaden av E 6 mellan Trelleborg och Vellinge. Var den nya rastplatsen ska placeras vid utbyggnaden är ännu inte avgjort, en gissning kan vara att den hamnar vid trafikplatsen som planeras i Maglarp.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons