Annons

Rasrisk för hamnpirar i Gislöv

Pirarmarna i Gislövs hamn riskerar att rasa. Betongen i fogarna mellan stenarna är till stor del bortspolad och om inget görs åt det så riskerar pirarna att rasa ihop.
Trelleborg • Publicerad 28 februari 2002
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG - Man har pratat mycket om det att det är dåligt därför gjorde vi en ordentlig utredning i somras. Enligt den utredningen så bör man göra något åt det så snart som möjligt, säger gatuchef Staffan Stål. Enligt de anbud man fått in på att göra arbetet så skulle en renovering av pirarna kosta omkring 650 000 kronor, pengar som Tekniska nämnden har beslutat att ansöka om hos kommunfullmäktige. Framför allt är det fogarna mellan granitblocken på utsidan av pirarna som har spolats iväg av havet. Vad man nu får göra är att spruta in ny cement i fogarna för att de ska hålla ihop. En åtgärd som enligt Staffan Stål bör göra att pirarna kan stå kvar i ytterligare minst 20 år. Arbetet beräknas ta omkring två månader och om kommunfullmäktige beviljar pengar till det så kan arbetet göras någon gång till våren eller sommaren för att stå färdigt till hösten. Sammanlagt är det omkring 500 meter av pirarmarna som behöver repareras. Staffan Stål betonar dock att rasrisken inte är så stor att det inte är farligt att vistas på pirarna. - I så fall hade vi spärrat av men det ska inte vara någon fara.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons