Annons

Randig parad intog stan

Tjuvarna var många i årets parad. Trelleborgs femåringar har under våren fått lösa ett deckarmysterium och firade sin läslust genom att klä ut sig.
Trelleborg • Publicerad 23 maj 2012
Lukas Haglöf får vänta några år på att gå i sin femårsparad. Från sin barnvagn kunde han titta på tjuvar, poliser, hundar och kassaskåp.
Lukas Haglöf får vänta några år på att gå i sin femårsparad. Från sin barnvagn kunde han titta på tjuvar, poliser, hundar och kassaskåp.Foto: 
Foto: 

Sonja och Boris campar en sommar och upptäcker att en rad stölder inträffar. De försöker lösa mysteriet och fånga tjuven. Men vem är det egentligen?

Det är handlingen i årets bok, ”Sonja, Boris och tjuven”, alla femåringar ha läst tillsammans med förskolepersonal under våren.

Annons

– Allt pekar mot att det är campingens chef som är tjuven. Men man får aldrig reda på hur det egentligen ligger till. Vi hittade på olika alternativa slut, berättar Anna Petersson från Modeshögs förskola.

Under onsdagen gick femåringarna i den traditionella maskeradparaden. Många var klädda i randigt som förde tankarna till tjuven i boken. En liten kille hade hittat en stor kartong och gick genom hela paraden som kassaskåp. I Stadsparken samlades de sedan för att sjunga tillsammans med underhållaren Lasse Svensson.

En tjej som var extra engagerad i underhållningen var Linnea Olsson från Smygehamns förskola. Hon sjöng med i allt och hoppade upp och ner i sin bänk.

– Jag gillade verkligen boken! Precis allt i boken gillade jag! Men jag gillar att sjunga också. Jag gillar att läsa lika mycket som jag gillar att sjunga, sa hon förtjust och fortsatte överrösta Lasse Svensson.

Louise Löfgren
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons