Annons

Rånare voltade i rondell

Statoilmacken rånades natten till söndagen. Två personer gick helt omaskerade in på macken och hotade kassörskan med en skruvmejsel. Kassörskan överlämnade omkring 800 kronor i 50- och 100-lappar. Rånarna flydde sedan i en grå bil.
Trelleborg • Publicerad 8 februari 2004

En polispatrull såg dem på riksväg 108 i hög fart på väg norrut. När polisen skulle stoppa bilen strax innan rondellen vid korsningen riksväg 108 - riksväg 101 så ökade bilen i stället farten. Föraren körde rakt på rondellen . Polisen uppskattar att bilen då höll omkring 100 kilometer i timmen. Bilen voltade i luften. Passageraren kastades ut genom sidorutan medan 50- och 100-lappar virvlade genom luften. Föraren blev kvar i bilen, hängande upp och ner i bilbältet. De två rånarna fördes i ambulans till Malmö Allmänna sjukhus med mindre skador och fick stanna på sjukhuset över natten. Rånpengarna hittades i och omkring bilen tillsammans med tillräckligt mycket narkotika att sälja. Båda var narkotikapåverkade. Föraren saknade körkort och hade dessutom druckit alkohol. Under natten förhördes rånarna och erkände att de stulit bilen i Malmö för att begå ett rån. Efter beslut av åklagare frigavs de senare.

Christer Hansson christer.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons