Annons

Rånades i hemmet - stöldturné misstänks

Äldre personer har blivit rånade av en okänd man som trängt sig in i deras hem.
Trelleborg • Publicerad 7 juli 2006

Det ena rånet skedde i Trelleborg på onsdagen och det andra i Svedala på torsdagen. Båda incidenterna påminner om varandra och polisen misstänker att det kan vara samma gärningsman.

Det var vid halv tre-tiden på eftermiddagen som en man trängde sig på hos boende på Bökebergsgatan i Svedala. Han bad om vatten och om att få låna toaletten. När han försvunnit några minuter senare fattades kontanter och värdeföremål.

Annons

Händelseförloppet var det samma på Evas gränd i Trelleborg på onsdagseftermiddagen vid halv två-tiden. Här försvann en plånbok.

– Vi befarar att det är några som far runt i trakten och gör de här stölderna, säger kriminalkommissarie Michael Mattsson. Mannen som trängt sig in uppskattas vara i 40-års åldern, kraftigt byggd och med kort svart snaggat hår. Han ska ha försvunnit i en mörk bil efter rånen.

– Vi vill gärna att folk ska höra av sig till oss om de sett någonting vid de här tidpunkterna, Michael Mattsson.

De rånade upplevde händelserna som obehagliga men har inte skadats på något sätt.

– Jag vill uppmana äldre att inte öppna dörren för personer man inte känner igen. Om de utger sig för att vara från någon myndighet ska man be om att få se legitimation, säger Michael Mattsson

Han betonar också att det är viktigt att man hör av sig direkt till polisen om man blivit utsatt för ett sådant här brott.

– Och om man hinner iaktta registreringsnummer på bilar eller liknande är det mycket bra, säger han.

Emma Olevik

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons