Annons

Smällare avfyrades bland elever på Västervångskolan

Två elever på Västervångskolan satte igång brandlarmet och lokalerna utrymdes. Väl utomhus avfyrade två andra elever smällare bland de som stod samlade på skolgården.
Trelleborg • Publicerad 1 december 2020
Polis kallades till Västervångskolan under tisdagsmorgonen efter larm om att fnågon typ av fyrverkeri avfyrats på skolgården.
Polis kallades till Västervångskolan under tisdagsmorgonen efter larm om att fnågon typ av fyrverkeri avfyrats på skolgården.Foto: Tomas Nyberg

Under tisdagsmorgonen utrymdes Västervångskolan efter att två elever utlöste brandlarmet. Elever och personal samlades på två platser på skolgården. Då avfyrade två andra elever två smällare bland sina skolkamrater.

Polisen larmades till platsen strax efter klockan halv nio. När de kom till skolan pratade de med lärare och elever. En polisanmälan har upprättats om brott mot ordningslagen och framkallande av fara för annan.

Annons

Skolan har lyckats ta reda på vilka elever som utlöste brandlarmet och vilka som avfyrade smällarna. Utöver polisanmälan har skolan även anmält båda händelserna till socialförvaltningen på Trelleborgs kommun.

Inga personer ska ha kommit till skada när smällarna avfyrades.

Mandus ÖrarbäckSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons