Annons

Rådjur på oväntat företagsbesök

Företaget FMT i Trelleborg fick i januari besök av fyrfota vänner. En rådjursflock letade sig tillfälligt in i området innan de hittade ut igen. Men ett rådjur bestämde sig för att stanna kvar.
Trelleborg • Publicerad 28 februari 2012
På språng. Vid TA:s besök står rådjuret först och äter i godan ro men springer sedan plötsligt iväg. ”Den är ganska skygg så snart man kommer nära”, berättar Percy Nilsson på FMT.
På språng. Vid TA:s besök står rådjuret först och äter i godan ro men springer sedan plötsligt iväg. ”Den är ganska skygg så snart man kommer nära”, berättar Percy Nilsson på FMT.Foto: 

Efter nyår upptäckte personalen på FMT att de fått oväntade gäster. En rådjursflock hade tagit sig in på området. Med gemensamma krafter kunde personalen på samma dag fösa ut rådjuren. Alla utom en. Ett flertal försök har därefter gjorts för att få ut det sista rådjuret. Men då det blir uppskrämt och det finns risk för att det ska skada sig mot det omkringliggande staketet, har man inte hjärta att försöka igen.

– Så länge det vill får det stanna, säger Percy Nilsson som är produktionschef på FMT.

Annons

Kommunens skyddsjägare Per-Olof Persson har blivit kontaktad av FMT när flocken kom in i området, men känner inte till att det ännu finns ett rådjur kvar.

– Det är inte så vanligt att rådjur dröjer sig kvar, säger han och menar att han inte mer än kan råda FMT att hålla grindarna öppna för att få ut besökaren.

När TA besöker området står rådjuret lugnt och betar på gräset.

– Jag vet inte vad vi ska göra, men det ju är lite kärt när det går och betar här, säger Percy Nilsson.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Sanna Wahanta
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons