Radions morgonandakter från Källstorp

Riksradions morgonandakt i P1 sänds under nästa vecka från Källstorps församling. Det är komminister Per Kristiansson som predikar och han har själv fått välja vad han vill prata om.
Trelleborg • Publicerad 6 februari 2003
ARKIVBILD: MARK HANLON
ARKIVBILD: MARK HANLONFoto: 

- Jag har som tema att försöka lyfta fram att vi är lika fast vi är olika, berättar Per Kristiansson, som har arbetat mycket i tredje världen. Inspelningen av de fem andakterna, som sänds måndag till fredag klockan 5.45, gjordes i församlingshemmet i Källstorp på onsdagen. - Jag höll i radions morgonandakter för ganska exakt tio år sedan när jag arbetade på Lutherhjälpen i Uppsala. Så det är inte helt nytt för mig, berättar Per Kristiansson. Att Källstorps församling fått förtroendet att sända i nästa vecka kan ha sin förklaring i att Per hördes i etern under november 2002. - Det stämmer, säger Per Kristiansson. Vi sände en radiogudstjänst härifrån och då knöts en del kontakter.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.