Radio SMF söker bidrag till närradion

Trelleborg • Publicerad 13 februari 2007

Det populära närradioprogrammet Radio SMF i Trelleborg söker bidrag från Trelleborgs kommun.

I ett brev till kommunen berättar kassören Bengt Larsson att det kostar föreningen en hel del pengar att bedriva sin verksamhet.

"Vi sänder närradio cirka 50 timmar i veckan" skriver han i sitt brev till kommunstyrelsen.

Enligt brevet har radio SMF lyssnare i Vellinge, på Näset, i Svedala, Skurup, Rydsgård samt delar av Malmö och Ystad förutom Trelleborgs kommun.

Förutom radiosändningarna har Söderslätts Musik Förening som SMF utläses som öppen verksamhet i form av en kaffestuga, som har öppet för besökare dagligen.

"Verksamheten fyller en stor social funktion både vad gäller vår kaffestuga som blivit en daglig träffpunkt för ensamma människor och sedan radiprogrammen som finns till glädje för dem som inte har möjlighet att besöka oss" skriver Bengt Larsson.

Enligt Bengt Larsson brev handlar det om kostnader på sammanlagt cirka 170 000 kronor för hyra och sändningskostnader per år som föreningen nu vill ha hjälp till från kommunen.

"Det skulle glädja oss oerhört mycket och underlätta vårt arbete om kommunen var villig att stötta vår förening med någon form av bidrag" skriver Bengt Larsson.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.