Annons

Räddningstjänsten varnar för stora regnmängder

Under måndagen väntas stora mängder regn i Trelleborgsområdet och räddningstjänsten uppmanar därför husägare att se om sina brunnar och flytta viktiga saker från sin källare.
Trelleborg • Publicerad 3 augusti 2008

- Vi vill att folk tittar till sina källare och ser till att det är rent i brunnarna på gatan utanför fastigheterna, säger Thomas Kjellberg, insatsledare på räddningstjänsten i Trelleborg.

Enligt vädervarningen från SMHI kan det komma uppemot 50 mm regn lokalt och vet man att man har en källare som ofta svämmas över gör man enligt Thomas Kjellberg bäst i att tömma den på viktiga grejer. Att se till att gatubrunnarna utanför huset inte är fulla med torra löv är ett annat bra tips:

- Det underlättar både för oss och personerna själva, säger Thomas Kjellberg, insatsledare på räddningstjänsten i Trelleborg.

Johan Silfversten Bergman
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons