Annons

Räddningstjänsten förbereder sig för mera regn

Tisdagsmorgonen inleddes med ett rejält skyfall i Trelleborg då bland annat Strandgatan blev översvämmad. Men under kvällen kan det bli ännu värre, befarar räddningstjänsten.
Trelleborg • Publicerad 10 september 2019
Det regnade rejält under morgonen i Trelleborg. Vid Övre vräkte det ner.
Det regnade rejält under morgonen i Trelleborg. Vid Övre vräkte det ner.Foto: Jenny Isaksson

TA har tidigare skrivit om grannarna på Granlunda som ofta får översvämmade källare. Under tisdagsmorgonens skyfall var det dags igen.

– Vi har fått in lite vatten från en golvbrunn. Men det var inte så farligt. Jag har också hört att det kom in i en grannes källare. Bara små mängder, som tur är, säger Krister Hansson som drabbats av översvämningar många gånger i sin källare på Granlunda.

Annons

Nu väntar han in eftermiddagens och kvällens skyfall och hoppas att det inte ska komma in mer.

Räddningstjänsten förbereder sig också för det. De har haft en relativt lugn morgon.

– Strandgatan inne i Trelleborg svämmades över av vatten vid klockan halv tio. Vi kontaktade Trafikverket eftersom de ansvarar för vägen. Personal skickades hit att rensa dagbrunnen och nu är det inte vatten kvar på vägen, säger styrkechef Leif Brobeck.

Men under eftermiddagen och kvällen kan det bli värre. Räddningstjänsten i Trelleborg har kontakt med personalen på SOS alarm för att kunna avlasta dem i fall att det blir många larm om översvämningar.

– De kommer att kunna leda vidare samtalen till oss så att de slippar skriva in dem, säger han.

Sofia Bergström NielsenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons