Annons

Räddningsövning i hamnen

På TT-Lines katamaran HSC Delphin tar man kasebana till räddningen om något händer. På onsdagen övade besättningen i hamnen med att själva åka ner för banan till den väntande räddningsflotten.
Trelleborg • Publicerad 7 januari 2004
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Räddningskåren i Trelleborg var med och övade, bland annat med dykare.BILD: CLAES NYBERG - Övningen fungerade utmärkt, säger Lars-Göran Hansson, säkerhetsansvarig på svenska TT-Line. Räddningsbanan och flotten löste ut sig helt enligt planerna. I princip hela besättningen och även några inbjudna gäster fick chansen att åka ner till den väntande räddningsflotten. En av de övande skadade dock foten och fick föras till sjukhus för att röntgas. - Det rörde sig om en stukad fot. Det går ganska fort när man åker ner och det gäller att bromsa farten med armarna och inte med fötterna, säger Lars-Göran Hansson. Även Räddningskåren i Trelleborg och Sjöräddningssällskapet deltog i övningen, som höll på under förmiddagen i går. - Förutsättningen var att fartyget måste överges och vi tar tid på hur snabbt utrymningen går, säger Lars-Göran Hansson. Den här typen av övningar genomförs en gång per år i samband med att livräddningsbanorna och flottarna packas om. På Delphin finns sammanlagt fyra så kallade MES:ar som består av uppblåsbara kasebanor, slides, som slutar i en likaså uppblåsbar flotte. Flotten kan göras loss från banan och bogseras bort från katamaranen. Delphin har en total längd på 82,3 meter och en bredd på 23 meter. Delphin tar 600 passagerare och kan ta upp till 175 personbilar.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons