Räddningschefen oroas av regeringsrättens dom

Regeringsrättens dom ambulanssjukvården i sydvästra Skåne oroar räddningschefen i Trelleborg. Domen har gjort det omöjligt för Malmö brandkår att lämna anbud på ambulanssjukvården i sydvästra Skåne med Trelleborgs räddningstjänst som underentreprenör.
Trelleborg • Publicerad 22 december 2003

För Christer Dahlsjö, Trelleborgs kommuns räddningschef, var beskedet visserligen väntat men han är ändå besviken. - Den har ställt till det. Vi har fått ta del av domen och den är ju ganska tydlig, men det är ändå inte lätt att helt spika konsekvenserna. Det är för tidigt, säger han. Anbuden till Region Skåne ska lämnas senast 7 januari och ska Trelleborgs räddningstjänst vara med i upphandlingen krävs en ny lösning. Vad den kan innebära vill Christer Dahlsjö inte svara på. - Vi är i slutskedet av upphandlingen och det är råder sekretess kring den. Han är orolig för att resultatet blir att ambulanssjukvården i Trelleborgs räddningstjänsts regi måste läggas ned. - Det yttersta är ju att vi får sluta med verksamheten och det känns konstigt eftersom det är någon som vi har erfarenhet av att göra sedan 1908. Någon plan för vad som nu ska hända har man enligt Christer Dahlsjö inte hunnit ta fram. - Vi ska diskutera vad som ska hända nu, säger han. På måndagen informerade han kommunalrådet Egil Ahl (s). Även han är orolig för hur det kommer att bli med ambulanssjukvården i Trelleborg. - Det viktigaste är att vi får ha kvar ambulanssjukvården med utgångspunkt från Trelleborg. Förhoppningen är att regionen bestämmer sig för att driva ambulanssjukvården i egen regi och gör avtal med kommunerna, säger Egil Ahl.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.