Annons

Rädda, larma, släck i centrum

Brandvarnare och brandsläckare ska alla ha hemma. Dessutom bör man tänka på att hålla ordning i trapphuset. Det var vad räddningstjänsten tipsade om på gågatan i helgen.
Trelleborg • Publicerad 13 september 2009
Foto: 
Foto: 
Andreas Olsson ger Fredrik och Isa Bergkvist information om brandsäkerhet.
Andreas Olsson ger Fredrik och Isa Bergkvist information om brandsäkerhet.Foto: 

TRELLEBORG. Styrkor från räddningstjänsten fanns på plats vid rådhuset både i lördags och i söndags, som en avslutning på den nationella brandskyddsveckan.

– Vi står här och delar ut lite information. Vi har valt att rikta in oss på brand i flerbostadshus, men folk brukar fråga om lite allt möjligt, säger Andreas Olsson som är styrkeledare.

Annons

För att vara redo att göra en utryckning fanns en hel grundstyrka på fem personer på plats. De hade med sig en basbil och en stegbil.

Med en basbil klarar man de flesta larm som trafikolyckor, och lägenhetsbränder.

– Vi har en tank på 3000 liter och det räcker lätt till en lägenhetsbrand. Sedan finns det ju brandposter i gatan vi kan koppla upp oss till, säger Andreas Olsson.

När det gäller bränder i bostadshus finns det en del saker man som privatperson kan göra för att minimera skadorna. En brandvarnare gör att man upptäcker branden tidigt och med släckare kan man rycka in själv.

– Min uppfattning är att det blir vanligare och vanligare att människor har det hemma. Vi rekommenderar en pulversläckare eftersom den har bäst verkan. Den funkar på allt, säger Andreas Olsson.

Calle Sandstedt
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons