Annons

Rädda barnen kraftsamlar inför 2020

Läxhjälp och föräldrastöd ska starta under vintern nästa år. Rädda barnen i Trelleborg har lagt upp en plan för hur de ideella insatserna ska kunna växa. Nu är det dags att sätta spaden i jorden.
Trelleborg • Publicerad 12 december 2019 • Uppdaterad 16 december 2019
Lydia Douglasdotter och Amanda Stjärnqvist, Rädda barnen.
Lydia Douglasdotter och Amanda Stjärnqvist, Rädda barnen.Foto: Tomas Nyberg

I ett rum på gaveln till Föreningarnas hus doftar kryddnejlika. Allt är rött. Dukar, tröjor och till och med glittret i Amanda Stjärnqvists hår är rött.

Hon är ordförande i Rädda Barnen Trelleborg och har bjudit in till glöggmingel i föreningens lokal. Under hösten har verksamheterna vilat och det strategiska arbetet har varit i fokus.

Annons

Det har varit lönsamt. Projektpengar har beviljats från länsstyrelsen till Rädda barnen, Studieförbundet vuxenskolan, ABF Trelleborg, Ibn rushd, Slättens ideella hjälporganisation, Hej främling och Bridge builders.

– Projektet kommer att verkar för att skapa mötesplatser mellan föreningarna och stärka civilsamhället och den idéburna sektorn, berättar Amanda Stjärnqvist.

Nästa år öppnar hon och de andra på Rädda barnen dörrarna och startar verksamheter igen.

– Vi kommer att arrangera läxhjälp till alla barn som vill ha det. Och så kommer vi att bjuda in till föräldrasamtal också. Många tycker att det är en svår uppgift att vara förälder och behöver råd, säger hon.

Det finns ett ständigt behov av läxhjälp, menar hon. Dessutom är det en tacksam verksamhet för nybörjare.

– Folk som vill göra en insats kan alltid hoppa in och läsa läxor, säger hon.

Rädda barnen i Trelleborg behöver fler volontärer och när verksamheterna startar i vår hoppas Amanda Stjärnqvist att fler lockas att hjälpa till.

Läxhjälpen och föräldrasamtalen hålls varje torsdag klockan 16 till 19 med start den 13 februari.

Sofia Bergström NielsenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons