Annons

Queens sportsbar överklagar kommunens beslut

I januari stängde Queens sportsbar ner efter att kommunen förbjudit dem att spela hög musik efter klockan 22. Nu överklagar sportsbaren beslutet och gör ett nytt försök för att kunna öppna igen.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Trelleborg • Publicerad 12 januari 2022
Ägaren Rickard Eklindh har inte gett upp hoppet om Queens sportsbar än.
Ägaren Rickard Eklindh har inte gett upp hoppet om Queens sportsbar än.Foto: Mandus Örarbäck

Under tisdagen skickade Rickard Eklindh, som driver Queens sportsbar, in överklagan till kommunen. Nu är det upp till länsstyrelsen att fatta beslut i frågan.

– Vi gör ett nytt försök att hålla öppet, säger han.

Annons

Sedan den 2 januari är verksamheten stängd efter att Trelleborgs kommun strax innan jul förbjöd sportsbaren att spela musik efter klockan 22. En dödsstöt, sade ägaren då och valde att lägga ner verksamheten. Men nu ger de det ett nytt försök.

De har bland annat kallat in en akustikkonsult som mätt ljudet i lokalen och hur det sipprar ut.

– De har tittat på hur vi kan komma till rätta med det och se så att investeringen är rimlig.

”Vi lever på hoppet ett tag till.”
Rickard Eklindh, ägare Queens sportsbar

Boende på Algatan, i närheten av Queens sportsbar, skickade vid flera tillfällen in klagomål om hög musik från uteserveringen och andra bullerstörningar. Kommunens miljöingenjör har beskrivit att de från kommunens sida inte upplevt att sportsbaren tagit problembilden på allvar.

– Från vår sida har det nog handlat om okunskap och missförstånd. Vi hoppas få till en bättre kommunikation med kommunen, säger Rickard Eklindh.

Nedstängningen har engagerat många. I samband med att TA berättat om kommunens beslut startades bland annat en namninsamling som över 2 200 personer skrivit under. Det är också med det stödet i ryggen som ägaren känner att han vill ta frågan vidare.

– Vi har aldrig velat stänga ner verksamheten. Vi lever på hoppet ett tag till. Kommer vi vidare här tillsammans är vi redo att göra vad vi kan för att få ner ljudet, säger han.

Alva AndersdotterSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons