Annons

Pysseltokiga köade till ovanlig loppis

Fråga en scrapbookingentusiast hur mycket hon (väldigt sällan en kille) lägger på sitt intresse i kronor per månad. Du kommer garanterat få svårt att få ett riktigt svar.
Trelleborg • Publicerad 27 februari 2011
Kristina Larsson och Cathrine Amundsen hade kört från Bjuv för att gå på loppisen. Och fynden var många. Ett särskilt verktyg för att stansa bokstäver i papper kostade i vanliga fall 1 000 kronor. Men Kristina Larsson har hittat den för 250 kronor.
Kristina Larsson och Cathrine Amundsen hade kört från Bjuv för att gå på loppisen. Och fynden var många. Ett särskilt verktyg för att stansa bokstäver i papper kostade i vanliga fall 1 000 kronor. Men Kristina Larsson har hittat den för 250 kronor.Foto: Claes Nyberg

Med stor sannolikhet svarar hon som Jeanette Nilsson:

– Alldeles för mycket är det iallafall.

Annons

Efter att ha pressat en annan kvinna på samma fråga ett tag kommer ett ganska konkret svar:

– Mellan 800 och 1 000 kronor per månad.

Detta dyra intresse kan ge tunna plånböcker. Jeanette Nilsson arrangerar därför en scrapbookingloppis tillsammans med en kompis. Där kan folk sälja av sitt överskott medan andra gör riktiga fynd. I Serresjöskolans matsal håller man till på söndagen.

– Det verkar vara populärt. Folk köade innan vi öppnade, säger hon.

Flera butiksägare som lägger ner säljer ut sina lager på loppisen. Det har blivit svåra tider för scrapbookingföretagen.

– Jag tror att det beror på att dollarn är så låg nu. Då köper kunderna inte från affärerna längre utan direkt från USA via nätet.

Henrik Kilefors
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons