Annons

Pulkakastande kvinna dömd för misshandel

I oktober kastade en 67-årig kvinna en pulka på en nioårig pojke i oktober. Pojken träffades i huvudet och fick en bula och nu har kvinnan fått sin efterräkning. Trelleborgs tingsrätt har dömt henne att betala 80 dagsböter för ringa misshandel.
Trelleborg • Publicerad 21 mars 2002

Händelsen inträffade veckan före Alla Helgons dag då en grupp barn firade Halloween enligt amerikansk tradition. Barnen var i sällskap med en kvinna som tyckte att hennes föräldrar skulle utsättas för "trick or treat" i jakten på godsaker. När gruppen kom till den aktuella hyresfastigheten valde några barn att ringa hos den nu dömda kvinnan. Den 67-åriga kvinnan såg på Bingolotto och blev irriterad när det ringde på dörren. För henne var den amerikanska seden helt främmande och när barnen stod och hoppades på godis blev de istället utskällda. Barnen blev rädda tog sig ut på gården. Där samlades gruppen och kvinnan som hade hand om barnen fick höra att de träffat på en "käring som inte var klok". De tittade upp mot 67-åringens lägenhet och hon tittade då ner på den församlade skaran från loftgången på tredje våningen. Kvinnan som ledde gruppen vittnade vid rättegången om att hon och 67-åringen utbytt blickar och att den senare förflyttat sig så att hon kom att stå rakt ovanför barngruppen. Plötsligt kom en pulka farande från tredje våningen. - Som en frisbee, vittnade kvinnan. 67-åringen sprang då tillbaka till lägenheten medan en nioårig pojke träffades i huvudet av pulkans botten. Pojken kände smärta och fick en svullnad. Den åtalade kvinnan erkände att hon kastat pulkan men ansåg att inte hade uppsåt att träffa någon. Därför skulle misshandelsåtalet ogillas. Tingsrätten valde dock att helt gå på vittnets linje. För rätten stod det helt klart att 67-åringen sett den församlade gruppen på gården och att hon förflyttat sig innan hon kastat pulkan. Därmed ansågs den åtalade överbevisad om att ha kastat pulkan med uppsåt att den skulle träffa någon. Gärningen bedömdes som ringa misshandel och 80 dagsböter á 65 kronor.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons