Annons

Puff för politik i plugget

Politik är kul. Det budskapet försökte Ulf Bingsgård (m) förmedla när han på måndagen berättade om politik för ungdomar på gymnasiet.
Trelleborg • Publicerad 19 november 2007
Ulf Bingsgård berättade om kommunpolitik för elever på Söderslättsgymnasiet. BILD: CLAES NYBERG
Ulf Bingsgård berättade om kommunpolitik för elever på Söderslättsgymnasiet. BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Lektionen i samhällskunskap, med kommunalrådet som lärare, möttes först med lite fniss och en del skratt i bänkraderna. Men efter några minuter, närkommunalrådet kommit igång på allvar, satt de tysta och lyssnade, för att suga åt sig information om hur en politiker arbetar.

Elever från en klass som går första året på samhällsprogrammet, SPO7B, fick i går inblick i hur politik på kommunal nivå fungerar. Ulf Bingsgård gläntade på dörren till maktens korridorer, när han berättade hur kommunen fungerar i stort.

Annons

Julia Andersson-Thysell, som kom dit för att lyssna, tror inte att hon kommer att ägna sig åt politik i framtiden.

- Det verkar ganska tråkigt. Men kanske kan vi lära oss något nytt om hur det är inom politiken i Trelleborg, sade hon.

Kommunalrådet, som för två veckor sedan praoade på Bäckaskolan, fortsätter nu vara ute på skolor, för att informera och diskutera politik. Fler föredrag av Bingsgård planeras att hållas på Söderslättsgymnasiet framöver. Till Trelleborgs Allehanda säger han:

- Politik är kul, framför allt med tanke på att man kan påverka. Politiken på kommunnivå är ju många gånger väldigt verklighetsnära. Det kan handla om alltifrån ett bygglov till hur en stad utvecklas, berättade Bingsgård innan han gick in i Söderslättsgymnasiets aula, för att möta det 30-tal elever som samlats för att höra kommunalrådet berätta om politik.

- Vet ni hur många det bor i Trelleborgs kommun? testade Bingsgård, när han inledde sin timslånga presentation med lite lättsam frågesport om Trelleborg och hur stor kommunen är i förhållande till andra skånska städer och hela Sverige.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons