Publiken diggade jazz och samba

Gruppen Mellow Motions underhöll med jazz och folkmusik i Nicolaisalen på torsdagskvällen. Dessutom bjöds det på bossa nova och samba. Publiken var genast med på noterna.
Trelleborg • Publicerad 31 mars 2005
BILD: TOMAS NYBERG Mellow Motions, bestående av Per Bäcker, Håkan Andersson och Tomas Hallberg, bjöd på en mix av musikstilar.
BILD: TOMAS NYBERG Mellow Motions, bestående av Per Bäcker, Håkan Andersson och Tomas Hallberg, bjöd på en mix av musikstilar.Foto: 

Svenska kyrkan i Trelleborg lockar inte bara med andlig spis. Underhållningen och soppan under torsdagkvällar har blivit en rejäl framgång för församlingen.

I går slog sig 102 personer ned i den för kvällen bistroliknande Nicolaisalen. Serveringen av tomatsoppa i vitt porslin på de röd-vita dukarna blev uppskattad. Soppan innehöll förutom tomat även pasta och rökt kött. – Jag har varit på tre soppkvällar tidigare och gillar verkligen de här tillställningarna. Särskilt bra var det förra gången då det var operakväll, tyckte Greta Alholm.

Bredvid henne satt Birgit Persson, som också gillar Musikalisk soppa-kvällarna.

– Det är god mat och fin musik. Mycket trevligt, sa Birgit Persson.

Andra kvällar som vunnit besökarnas hjärtan är bland andra Charlie Normans framträdande i februari samt duon Karpaternas spelning för en månad sedan.

Per Frenndahl, en av initiativtagarna, är positiv till att besökarna varit så nöjda hittills.

– Det är över förväntan. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle bli så omtyckt, sammanfattar han. Han berättar att det redan nu finns planer på att arrangera liknande soppkvällar till hösten. Detsamma gäller våren 2006.

– Detta är kyrkans svar på en krogshow. Helt uppenbart har det fungerat eftersom vi haft fullsatt nästan alla gånger, fortsätter Per Frenndahl.

Nästa gång, torsdagen den 14 april, blir det jazz på skånska, med Mia Barwe band, då det utlovas evergreens på skånska.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.