Protester mot Skyttecenter

Stäng skjutbanan på Stavstensudde! Det kräver ett 70-tal boende på bostadsområdet.
Trelleborg • Publicerad 25 november 2008

I ett brev med bifogade namnlistor kräver ett 70-tal boende på Stavstensudde att Maglarps Skyttecenter ska stängas omgående.

"Som boende upplever vi skjutbanan mycket störande och obehaglig" skriver de i sitt brev. De protesterande Stavstensuddeborna hävdar att Naturvårdsverkets bullernivåer dagtid överskrids av skjutbanan. De menar också att bullret blir extra störande eftersom det ofta pågår skytte just när de boende är ute i sina trädgårdar, på helger och vid fint väder.

"Vi upplever också oro för att barnen på Stavstensudde tar sig in på skjutbaneområdet med olyckor som följd" skriver de boende.

Samtidigt finns det också en motrörelse på Stavstensudde där boende uttalar sitt stöd för skyttarna och menar de ska vara kvar. Härom dagen skrev även Kurlands byalag till kommunen och uttalade sitt stöd för Skyttecentret i Maglarp.

Skyttecentret används av en rad skytteklubbar samt av militär och polis.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.