Annons

Protester mot ny sträckning av E 6

Boende på Väster protesterar mot planerna att eventuellt dra in trafiken från E 6 till Trelleborg via Hedvägens förlängning och Västra Ringvägen.
Trelleborg • Publicerad 18 februari 2005

Att dra in E 6 till Trelleborg den vägen kommer att drabba en del villaägare oerhört negativt.

Det anser några ägare av villor i närheten av Västra Ringvägen som skriver till kommunen angående planerna att dra in E 6 in i Trelleborg via Hedvägens förlängning.

Annons

"Att dra in alla denna trafik rakt genom Trelleborg och öka avgasmängden för alla boende i närområdet samt för barnen på Bäcka/Fågelbäcksskolan känns inte speciellt genomtänkt" skriver villaägarna i sitt brev.

Brevskrivarna menar att resonemanget att det blir bättre miljö på Stavstensvägen men att problemen i stället flyttas till bostäder som ligger betydligt närmare trafikströmmen är obegripligt och helt orimligt. Särskilt med tanke på att trafiken ska tvingas in i den trånga sektorn söder om Bäckaskolan, hävdar villaägarna.

Även om det kommer upp bullervallar så kan inte all olägenheter stängas ut för de boende i närheten av vägen. Vibrationer och avgaser är några problem som nämns i brevet. Dessutom tillkommer väsentligt ökad risk vid olyckor med farligt gods, enligt brevet.

"Förutom att våra villor i princip kommer att bli obeboeliga och att det inte kommer att vara möjligt att vistas i trädgården, så kommer värdet på villorna drastiskt att minska" skriver villaägarna.

I brevet efterlyser de boende nu vilka planer som finns för dem. Går det att skapa lösningar så att det går att bo kvar? undrar de. Det måste vara möjligt att öppna ett fönster i sovrummet på ovanvåningen utan att bli störd av bullret, menar de. Att vistas i trädgården ska man kunna göra utan att störas av buller och avgaser, skriver de.

Dock ser de dystert på möjligheterna att skydda villorna från den ökade trafiken. De boende undrar också hur de ska bli kompenserade för värdeminskningen på deras villor. Enligt brevet har värdet redan gått ned på grund av att planerna finns att trafiken eventuellt ska ledas denna nya väg in i Trelleborg.

"Vi är övertygade om att vår villors värde kommer att minska drastiskt, om de över huvud taget går att sälja" skriver de boende.

Brevskrivarna menar att de inte är negativa till förändringar, men att de anser sig personligen vara hårt drabbade av förslaget.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons