Annons

Protest mot bikinishow

Med sexiga värdinnor, bikinishow och en chartersemester hemma lockar restaurang Horizont i Trelleborg till sig gäster i helgen. Bland arrangörerna till kvällen finns tidningen Moore, ett livstilsmagasin för män.
Trelleborg • Publicerad 2 juli 2004

Men det finns trelleborgare som inte uppskattar tillställningen och nu planeras en manifestation mot kvinnoförnedring under lördagskvällen. - Det blir bara mer och mer avklädda tjejer i reklam och liknande. Tjejer framställs på fel sätt vilket leder till en snedvriden bild av tjejer, ökade könsklyftor och fler övergrepp, menar Henrik Jensen, en av arrangörerna bakom manifestationen. - Vi vill visa att vi inte tolererar sådant här. Enligt Henrik Jensen kommer de samlas utanför restaurang Horizont under lördagskvällen för att visa sitt missnöje med tillställningen. Inte för att hindra någon att gå in, bara för att visa att sitt motstånd. Han är noga med att påpeka att det handlar om en icke-våldsaktionen. - Men förhoppningsvis dyker polisen upp. Det skrämmer säkert bort några av de som är på väg dit. Jag tror inte någon vill visa att de går på sådana tillställningar, säger Henrik Jensen. Han vet inte hur många som manifestationen kommer samla än men han hoppas det blir många. Även folk utifrån Trelleborg är inbjudna. På restaurang Horizont ställer man sig kallsinnig till manifestationen. - Har de ett tillstånd från polisen, undrar Pia Tham på Horizont. Hon ser allvarligt på det hela och undrar varför inte demonstranterna hört av sig till dem om de har frågor. - Det här är en helt vanlig sommarfest och kul grej. Trelleborg behöver lite underhållning, säger Pia Tham. Vad kvällen kommer erbjuda vet hon inte men den största skillnaden mot andra klubbkvällar blir musiken. - Det blir lite mer partymusik än annars. Vårt motto är att folk ska ha kul. Henrik Jensen menar att ett tillstånd inte är nödvändigt. - Vi kommer inte hindra trafiken eller något. Bara finnas där utanför så att de får svårare att tjäna pengar på tjejers kroppar.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons