Annons

Projekt vill få med föräldrarna

Väståkraskolan och Liljeborgsskolan ingår i ett försöksprojekt för att förhindra att ungdomar hamnar i kriminalitet och börjar använda droger. På onsdagen var det informationsträff för Liljeborgsföräldrarna i Folkets park.
Trelleborg • Publicerad 8 oktober 2009
Foto: 
Kommunens alkohol- och drogsamordnare Karin Jeppsson berättade om ungdomars drogvanor för föräldrarna till elever på Liljeborgsskolan.
Kommunens alkohol- och drogsamordnare Karin Jeppsson berättade om ungdomars drogvanor för föräldrarna till elever på Liljeborgsskolan.Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG. Ett 60-tal föräldrar hade kommit till Parken för att få information från ungdomsenheten, skola och polis. Anledningen är USSP, ett projekt som utläses ungdomsenhet, socialtjänst, skola och polis.

– Vi vill skapa en gemensam arena tillsammans, säger Magnus Wikström, rektor för Liljeborgskolan som också vill skapa engagemang hos föräldrarna.

Annons

Det handlar om att samarbeta för att tidigt fånga upp ungdomar som visar tecken på riskbeteenden, att kunna hamna i kriminalitet eller missbruk.

– Mycket händer på fritiden utanför skolan, men skolan dras ändå in i det. Vi håller rent på Liljeborgsskolan, men det är lätt att kontakter knyts hos oss och de kan inte vi följa. Men vi kan heller inte stoppa huvudet i sanden och säga att vi inte har några problem, säger Magnus Wikström.

Karin Jeppsson som är alkohol- och drogförebyggande samordnare i kommunen berättade för föräldrarna om den drogvaneenkät som elever i årskurs nio får svara på. Bland annat visade hon siffror om rökning bland unga. De visade att ungdomar som hade fått ett nej från föräldrarna att röka ofta respekterade det. Även i familjer där föräldern själv är rökare.

– Det kan vara bra att veta att det finns en stor möjlighet att påverka sina barn, sa Karin Jeppsson.

Andreas Mattsson
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons