Annons

Projekt ska öppna upp föreningslivet för nyanlända

Ett nytt projekt ska göra det lättare för nyanlända till Trelleborg att bli en del av föreningslivet. Något som i slutändan kan leda till ett jobb.
Trelleborg • Publicerad 5 juli 2013

295 000 kronor har arbetsmarknadsförvaltningen fått från länsstyrelsen till projektet "Strukturerad föreningslivsintroduktion".

Projektets mål är att utveckla en metod för att göra Trelleborgs föreningsliv mer tillgängligt för nyanlända i kommunen.

Annons

Ett bra nätverk kan vara avgörande för om man kommer in i samhället eller ej, menar förvaltningschef Cecilia Lejon. Inte minst kan det vara ett sätt att få ett jobb.

– Forskning visar att den som har ett rikt föreningsliv i högre grad når arbetsmarknaden. Så det är en jätteviktig part, säger Cecilia Lejon.

Planen är att projektet ska dra igång den 1 augusti. Då kommer kommunen tillsammans med Föreningsrådet att titta på vilka föreningar det kan bli aktuellt att samarbeta med.

Projektet är det första konkreta resultatet av den lokala överenskommelsen, som tecknades för några månader sedan, om att kommunen och föreningslivet ska arbeta närmare varandra.

Redan när ansökan om pengar till projektet sattes samman var Föreningsrådets ordförande Sonny Spurr med.

– Han har en bred kompetens om föreningslivet i Trelleborg och när vi drar igång projektet är han med på banan direkt, säger Cecilia Lejon.

Louise Löfgren
Louise Cronholm Löfgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons